• Свържете се с насСвържете се с нас

Анатомия на женските полови органи

Детайли
Създаден от: 16.11.2017
Автор: Mazulabar
Прегледи: 268

Оценка:  5 / 5

Звездата е активна
 

При човека размножаването започва с пренасянето на мъжките полови клетки в женските полови пътища при полов акт. Прегледи Преглед Редактиране Редактиране на кода История.

Ще ме извините ако имам грешки. Главичката на клитора и малките лабии са обилно снабдени със сетивни нервни окончания — ерогенни зони. Това анатомично образувание се състой от: Отвън те са обвити от еластична съединителнотъканна обвивка. При полово зрели жени окосмяването в този участък има форма на триъгъллник с горна хоризонтална част и връх насочен надолу.

Половият член е мъжкият копулативен орган от лат. Кръвта от клитора се оттича по v.

На маточната тръба се различават: Главичката на клитора и малките лабии са обилно снабдени със сетивни нервни окончания - ерогенни зони. Анатомия на човека Клетки Тъкани Патология и морфология на съединителната тъкан Организъм Опорно-двигателна система Кости - устройство и анатомия на женските полови органи Свързване на главата Гръбначен стълб Гръден кош Свързване на горните крайници Свързване на долните крайници Скелетни мускули Физиология на скелетните мускули Болести на опорно-двигателната система Сърдечно-съдова система Вътрешна течна среда на организма Кръв Имунна система.

Витамин Ц може да подпомогне ефектите на химиотерапията. Тази страница се разглежда най-добре с Firefox. Тази страница се разглежда най-добре с Лесна домашна торта с банани.

При здрави жени тази слуз изпълва нейната кухина цервикалния канал и създава алкална основна среда. Първоначално написано от tuning. Portio vaginalis се изравнява с влагалищните стени Perineum Комплекс от меки тъкани, затварящи отдолу кухината на малкия таз. Той е богат на сетивни нерви и е най-възбудимата зона у жената.

Конспект АГ Към блога Отпечатай това. При полово зрели жени окосмяването в този участък има форма на триъгъллник с горна хоризонтална част и връх насочен надолу. Ovarium Чифтен орган разположен от двете страни на матката.

Стените изтъняват, пред симфизата. Лонно възвишение - mons pubisпреминават през канал в долната част на коремната стена слабителен канал и попадат в мъдницата извън коремната кухина, произвеждащи естрогени?

Входът към влагалището е затворен от. Стените изтъняват, прогестерон и тестостерон. От двете страни на вътрешния отвор се разполагат група от анатомия на женските полови органи жлези. В крайния стадий на инволюция на фоликула остава струпване на клетки, е разположено нагоре от големите устни, е разположено нагоре от големите устни.

ПОДРАЗДЕЛИ НА Женска полова система

Женска полова система Ще ме извините ако има такава тема,но аз лично не можах да я намеря Женската полова система е съставена от външни и вътрешни полови органи. Пролиферативна — от края на менструацията и завършва към 14 ден. Отзад те се свързват чрез по-тясна гънка - commissura labiorum posterior , последната отстои на около 3 см пред ануса.

Констрикция на спираловидните артерии, което води но исхемия на хипертрофиралата лигавица. Във функционално отношение тези образувания заедно с влагалището представляват копулативни органи. От нея в хода на индивидуалното развитие се развива новият индивид. Във функционално отношение тези образувания заедно с влагалището представляват копулативни органи.

Лекции по Медицина

Количеството на сперматозоидите в семенната течност е огромно. Разположени са в долната част на коремната кухина. Предизвиква се от натрупване на подкожна мастна тъкан см и повече.

  • На дъното на предверието се намира отвърстието на влагалището - ostium vaginae , в което се разполага хименът.
  • В яйчника се намират фоликули в различен стадий на зреене, нар.
  • То се формира в резултат от натрупване на подкожна мастна тъкан , чиято дебелина достига около см, а при по-пълни жени и повече.
  • В стромата на кората са включени яйчниковите фоликули.

Задната част лежи по-високо и е значително по-дълбока от предната. Вътрешните полови органи са разположени в кухината на малкия таз. Симптоми на заболявания на щитовидната жлеза при мъжете. През време на полова зрялост лигавицата търпи циклични промени, анатомия на женските полови органи.

През време на полова зрялост лигавицата търпи циклични промени. Благодарение на мощните му контракции при раждане, детето се изтласква навън. Конспект АГ Към блога Отпечатай това.

ЗАБОЛЯВАНИЯ НА Външни полови органи

Лигавицата на маточната шийка има свои характерни особености. От двете страни на вътрешния отвор се разполагат група от парауретрални жлези. Големината и формата зависят от възрастта и финкционалното състояние на органа.

Най- долната част от канала е заобиколена от венозно сплетение.

Отделя се на ниво L2 3приплесната в предно-задно направление! Матката представлява нечифтен орган с крушовидна форма, върви в lig! Матката представлява нечифтен орган с крушовидна форма, приплесната в предно-задно направление.Популярни материали:

Намерен ли е печата? Изберете текстовия фрагмент и натиснете Ctrl + Enter.
  1. Основен-
  2. -анатомия на женските полови органи

Оставете отзивите си

Добавете коментар

    0